Home > Musicparts, Zebra404 > Johnny Depp is a crackhead

Johnny Depp is a crackhead

newyork0011

De eerste keer (1997) dat ik met een goede vriend in New York was, lag mijn focus grotendeels op het fotograferen van deze geweldige stad. Maar de geluidopnamen die ik hier maakte met een kleine mono microcassetterecorder inspireerde me dusdanig dat ik tijdens mijn tweede bezoek (met dezelfde vriend) behalve een fotocamera ook een draagbare minidiskrecorder en stereomicrofoon meenam. De microfoon bevond zich voortdurend in het knoopsgat van mijn jas (met plopfilter tegen de wind). Mijn handen in mijn zakken, mijn vingers bij de startknop. Wat leer je apparaten goed kennen als je ze niet kunt zien.

En wat was de microfoon goed te zien. Als ik gesprekken opnam, was er altijd wel een moment waarop iemands oog op de lompe schuimrubber kap viel, maar veel meer dan een ” Is that a microphone?” hoorde ik meestal niet. Over het algemeen ging men hierna weer helemaal op in het verhaal dat blijkbaar aan deze willekeurige voorbijganger verteld moest worden.

Zo ontmoette ik ook een zekere Richard die, zoals hij zichzelf aan mij omschreef, “the most graziest nigger”, was die ik ooit zou ontmoeten. En inderdaad: wat een verhalen, wat een bravoure en wat een toneelspel spreidde hij urenlang tentoon. Mijn enige zorg was om de wind te vermijden en om zo nu en dan naar een andere plek te bewegen om het beste geluid op te pikken.

Meer dan 100 minuten opnamen maakte ik buit die dag. Een vruchtbare dag, waarvan ik t.z.t. graag meer zou willen laten horen. Ondertussen hoop ik dat je jezelf vermaakt met dit muziekstuk met een fragment waarin Richard er driftig op los declameert over het feit dat Johnny Depp niet vies was van wat crack op zijn tijd. De waarheid, zal zoals altijd, wel ergens in het midden liggen.

Foto: Zebra404 ©1999
Johnny Depp is a crackhead van Zebra404 is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen 3.0 (BY-NC-SA)

Play

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.